peder-morset-logo
  • Søk skoleplass
  • Om Skolen
  • Blogg
  • Linjer
    • Arbeidstrening
    • Flexi – aktiv livsstil
    • Fotball tilrettelagt
    • Friluftsliv
    • Hesteliv
    • MatLyst
    • Hund, jakt og fiske
    • Stipendiat
    • Generelt om linjer og undervisning
  • Priser
  • FAQ
  • Ansatte
  • Ekstra info
    • Skolerute
    • Pakkeliste
    • Internater
    • Valgfag
    • Ukeplan
    • Skoletur
    • PMF-lekene
    • Veileding
    • Ledig stilling
    • Aktivitetsuka
    • NFU sommerleir
  • Kontakt
Søk i bloggen
peder-morset-logo
peder-morset-logo
  • Søk skoleplass
  • Om Skolen
  • Blogg
  • Linjer
    • Arbeidstrening
    • Flexi – aktiv livsstil
    • Fotball tilrettelagt
    • Friluftsliv
    • Hesteliv
    • MatLyst
    • Hund, jakt og fiske
    • Stipendiat
    • Generelt om linjer og undervisning
  • Priser
  • FAQ
  • Ansatte
  • Ekstra info
    • Skolerute
    • Pakkeliste
    • Internater
    • Valgfag
    • Ukeplan
    • Skoletur
    • PMF-lekene
    • Veileding
    • Ledig stilling
    • Aktivitetsuka
    • NFU sommerleir
  • Kontakt

Nam nam – lam!

25. november 2020
-
Linjene, Skolehverdagen
-
Ingen kommentarer

Nam nam – Lam!

En onsdag i oktober dukket kjøkkensjef Trond opp på skolekjøkkenet. Han hadde med seg fire lammeskrotter og nyslipte kniver. Vi skulle lære oss å partere lam, noe ikke så mange av oss hadde prøvd før.

 

Dette var en kjempespennende oppgave, og vi lærte mye om hva de ulike delene av dyret kan brukes til. Målet er at vi i løpet av førjulsvinteren skal bruke alt kjøttet som vi parterte, og vi er godt i gang! Lammene våre har allerede blitt til mange gode måltid på skolekjøkkenet. Vi har laget, lammekoteletter, lammefrikassé og fårikål.

 

  • Lammekoteletter
  • Lammefrikassé
  • Fårikål

Vi har også kvernet lammekjøttdeig, og kost oss med fantastiske burgere.

 

Til skolens julelunsj har vi laget fenalår og lammerull.

 

  • Fenalår
  • Lammerull

Vi på MatLyst kan ikke bare være på skolekjøkkenet. Av og til synes vi det er herlig med en tur ute i frisk luft. Da har vi selvfølgelig en god plan på hvilken mat som skal på bålet. Her forleden var det hjemmelagde wraps fylt med grønnsaker og bålstekt lammeribbe som sto på menyen. Anbefales!

 

Nå venter den søte førjulstida for denne glade gjengen. Det skal lages en pepperkakeby som skal stå og skape stemning i matsalen vår. Det skal også bakes julekaker og kanskje er det noen der hjemme som kan begynne å glede seg til spiselige julegaver under treet til jul?

 

Tags
matlyst
E-post
← Forrige innlegg
Velkommen 2021!
NESTE INNLEGG →
Bærekraft - et felles skoleprosjekt

Legg igjen en kommentar

Din tilbakemelding er verdifull for oss. Din e-post vil ikke bli publisert.
Kanseller svar

Vennligst vent...
Legg inn kommentar

Relaterte nyheter

Andre innlegg som du ikke bør gå glipp av.

Vi sparker i gang vinterferien

15. februar 2020
-
Valgfag, Skolehverdagen
Ukene flyr her ved Peder Morset folkehøgskole - og plutselig ble det vinterferie! Ukene siden jul har vært fulle av aktivitet, både inne og ute. Nå tar vi en velfortjent ferie alle sammen. Ja, vi lar elevene ved valgfaget "Ski, skøyter og styrke" henge på enda en s-aktivitet og SPARKE ferien i gang!
Les mer →
1 Minutter å lese

Elevene våre

19. januar 2020
-
Skolehverdagen
Elevene ved Peder Morset er en herlig gjeng! Neste år håper vi DU blir en del av gjengen.
Les mer →
3 Minutter å lese

Overnatting alene – men sammen

30. april 2020
-
Linjene, Skolehverdagen
Denne årstiden er spennende, med lange og lyse dager og fuglene er livlige til alle døgnets tider. Selv om vi ikke kan reise på tur sammen, er det…
Les mer →
1 Minutter å lese
Nam nam - lam! - Peder Morset Folkehøgskole