peder-morset-logo
  • Søk skoleplass
  • Om Skolen
    • Veileding
    • Ofte stilte spørsmål
    • Skolerute
    • Valgfag
    • Internater
    • Ukeplan
    • Pakkeliste
    • Skoletur
  • Blogg
  • Linjer
    • Arbeidstrening
    • DIY – naturlig nok
    • Flexi – aktiv livsstil
    • Fotball tilrettelagt
    • Friluftsliv
    • Hesteliv
    • MatLyst
    • Teater, musikk og dans
    • Stipendiat
    • Generelt om linjer og undervisning
  • Priser
  • Ansatte
  • Ekstra info
    • PMF-lekene
    • Ledig stilling
    • Aktivitetsuka
    • NFU sommerleir
  • Kontakt
  • Årsrapporter
Søk i bloggen
peder-morset-logo
peder-morset-logo
  • Søk skoleplass
  • Om Skolen
    • Veileding
    • Ofte stilte spørsmål
    • Skolerute
    • Valgfag
    • Internater
    • Ukeplan
    • Pakkeliste
    • Skoletur
  • Blogg
  • Linjer
    • Arbeidstrening
    • DIY – naturlig nok
    • Flexi – aktiv livsstil
    • Fotball tilrettelagt
    • Friluftsliv
    • Hesteliv
    • MatLyst
    • Teater, musikk og dans
    • Stipendiat
    • Generelt om linjer og undervisning
  • Priser
  • Ansatte
  • Ekstra info
    • PMF-lekene
    • Ledig stilling
    • Aktivitetsuka
    • NFU sommerleir
  • Kontakt
  • Årsrapporter

Nam nam – lam!

25. november 2020
-
Linjene, Skolehverdagen
-
Ingen kommentarer

Nam nam – Lam!

En onsdag i oktober dukket kjøkkensjef Trond opp på skolekjøkkenet. Han hadde med seg fire lammeskrotter og nyslipte kniver. Vi skulle lære oss å partere lam, noe ikke så mange av oss hadde prøvd før.

 

Dette var en kjempespennende oppgave, og vi lærte mye om hva de ulike delene av dyret kan brukes til. Målet er at vi i løpet av førjulsvinteren skal bruke alt kjøttet som vi parterte, og vi er godt i gang! Lammene våre har allerede blitt til mange gode måltid på skolekjøkkenet. Vi har laget, lammekoteletter, lammefrikassé og fårikål.

 

  • Lammekoteletter
  • Lammefrikassé
  • Fårikål

Vi har også kvernet lammekjøttdeig, og kost oss med fantastiske burgere.

 

Til skolens julelunsj har vi laget fenalår og lammerull.

 

  • Fenalår
  • Lammerull

Vi på MatLyst kan ikke bare være på skolekjøkkenet. Av og til synes vi det er herlig med en tur ute i frisk luft. Da har vi selvfølgelig en god plan på hvilken mat som skal på bålet. Her forleden var det hjemmelagde wraps fylt med grønnsaker og bålstekt lammeribbe som sto på menyen. Anbefales!

 

Nå venter den søte førjulstida for denne glade gjengen. Det skal lages en pepperkakeby som skal stå og skape stemning i matsalen vår. Det skal også bakes julekaker og kanskje er det noen der hjemme som kan begynne å glede seg til spiselige julegaver under treet til jul?

 

Tags
matlyst
E-post
← Forrige innlegg
Velkommen 2021!
NESTE INNLEGG →
Bærekraft - et felles skoleprosjekt

Legg igjen en kommentar

Din tilbakemelding er verdifull for oss. Din e-post vil ikke bli publisert.
Kanseller svar

Vennligst vent...
Legg inn kommentar

Relaterte nyheter

Andre innlegg som du ikke bør gå glipp av.

Egypt – en opplevelse for livet

10. mars 2020
-
Linjene, Skolehverdagen
På linja Hesteliv har vi dyrevelferd som et gjennomgående tema hele året. Vi bruker mye tid på å studere hestens atferd og behov. Denne kunnskapen bruker vi for…
Les mer →
7 Minutter å lese

Hvor går veien videre?

10. juni 2020
-
Skolehverdagen, Temastoff
Nok et innholdsrikt folkehøgskoleår er over, og flere av elevene våre ved linja Arbeidstrening har fått prøve seg på forskjellige arbeidsoppgaver. Noen har vært med på å drifte…
Les mer →
2 Minutter å lese

Amund – et elevintervju

24. juni 2020
-
Skolehverdagen
I dag er vi glade for å få intervjue Amund, som gikk på linja Drone & kamera skoleåret 2019/20.   Aller først – hvem er du? Fortell oss…
Les mer →
4 Minutter å lese
Nam nam - lam! - Peder Morset Folkehøgskole