Nam nam – Lam!
En onsdag i oktober dukket kjøkkensjef Trond opp på skolekjøkkenet. Han hadde med seg fire lammeskrotter og nyslipte kniver. Vi skulle lære oss å partere lam, noe ikke så mange av oss hadde prøvd før.
Dette var en kjempespennende oppgave, og vi lærte mye om hva de ulike delene av dyret kan brukes til. Målet er at vi i løpet av førjulsvinteren skal bruke alt kjøttet som vi parterte, og vi er godt i gang! Lammene våre har allerede blitt til mange gode måltid på skolekjøkkenet. Vi har laget, lammekoteletter, lammefrikassé og fårikål.
Vi har også kvernet lammekjøttdeig, og kost oss med fantastiske burgere.
Til skolens julelunsj har vi laget fenalår og lammerull.
Vi på MatLyst kan ikke bare være på skolekjøkkenet. Av og til synes vi det er herlig med en tur ute i frisk luft. Da har vi selvfølgelig en god plan på hvilken mat som skal på bålet. Her forleden var det hjemmelagde wraps fylt med grønnsaker og bålstekt lammeribbe som sto på menyen. Anbefales!
Nå venter den søte førjulstida for denne glade gjengen. Det skal lages en pepperkakeby som skal stå og skape stemning i matsalen vår. Det skal også bakes julekaker og kanskje er det noen der hjemme som kan begynne å glede seg til spiselige julegaver under treet til jul?