D.I.Y. – A way of living

Det er utrolig hvor mye vi klarer å fikse selv, om vi bare gir det et forsøk. Og det er mye vi selv kan gjøre for at verden skal bli et litt bedre sted å være. Det meste handler om innstilling, og vi har tro på at det nytter!

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

  • tar vare på, fikser og upcycler klær, møbler og ting
  • går på skattejakt i bruktbutikker for å tease kreativiteten til å redesigne eller lage noe helt unikt
  • forsøker å bli en god matredder
  • lager bærekraftig, kortreist og digg mat
  • bruker, tar vare på og finner glede i å være ute i naturen
  • du lærer å ta vare på deg selv og finne ut hva som er viktig for deg
  • vi ønsker du skal oppleve fellesskap, samhold og likeverd sammen med en skikkelig herlig gjeng
  • heier fram det unike både i mennesker og i alt vi har rundt oss – mangfold er bærekraftig stuff!

 

Er denne linja noe for deg?

Synes du det er mer moro å skape noe sjøl enn å kjøpe fiks ferdig?

Er du nysgjerrig på hvordan du med små grep kan ta noen gode miljøvalg?

Er du opptatt av å leve et godt liv uten å sette for store klimaavtrykk?
Da er denne linja noe for deg!

Vi har trua på at hver og en av oss kan utgjøre en forskjell til det bedre for oss selv, menneskene rundt oss og miljøet. Vi vil gjerne ha DEG på laget!

 

Våre forventninger til deg

Du trenger ikke være superkreativ eller miljøaktivist på din hals for å gå på denne linja. Det viktigste er at du finner glede i å skape noe selv, og at du har en positiv innstilling til å gjøre en forandring. Enten for deg selv, for miljøet eller menneskene rundt deg.

Hvor drar vi på studietur?

Vi ønsker at turene på linja skal være mest mulig bærekraftig. Derfor benytter vi det flotte nærområdet til skolen for kortere turer og utflukter, til fots, med sykkel eller ved bruk av kollektiv transport. Trøndelag har mye å by på både når det gjelder natur og kultur, og vi legger flere av studieturene til vårt eget lokalmiljø.

Linjas hovedtur vil gå på skinner eller annen kollektiv transport. Vi holder oss innenfor Norden, og sammen bestemmer vi hvor vi skal dra. Det kan være vi drar til en storby som f. eks. København, Gøteborg eller Oslo. Eller kanskje er det mer spennende å dra langt fra byens larm og overnatte i ei tretopphytte eller reise på eksotisk glamping?

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2024–2025 er pris for linja kr. 143.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 135.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

    D.I.Y - a way of living - Peder Morset Folkehøgskole