Friluftsliv

Prinsippet om «tur for alle» er viktig for oss. For å bli trygg ute på tur, går vi skritt for skritt – vi lærer å ta vare på oss selv, og planlegge og gjennomføre turer til skogs, fjells og på vann. Det handler ikke om å sprenge grenser og jage etter det ekstreme. Hos oss er det viktigere å ta vare på hverandre og dele naturens gleder – sammen.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

 • «Tur for alle»
 • Bygge mestringsfølelse
 • Turer i nærområdet og Midt-Norge – også med overnattinger
 • Kano, skøyter, ski, klatring, hundekjøring og rafting
 • Hele eller deler av Norge på tvers

Vi vil at friluftsliv skal være gøy og gi mestring. Vi starter på det nivået den enkelte er – og blir flinkere og tryggere utover skoleåret.

Vi er mye ute og bruker nærområdet vårt. Vi reiser også sammen på flere overnattinger og nyter det leirlivet byr på.

Rett nedenfor skolen vår ligger Selbusjøen – perfekt for både kano, skøyter og ski. I tillegg prøver vi oss på klatring, hundekjøring og rafting. Vinterstid er skiene hyppig i bruk, både langrenn og alpint. Skolen har egen lysløype, og like i nærheten ligger en liten alpinbakke med heis. Vi har også en fin gymsal med klatrevegg og buldrerom, og eget basseng.

Selbu og Peder Morset folkehøgskole ligger perfekt til for å få til en flott «Norge på tvers»-opplevelse. Vi deler turen opp i flere turer gjennom året – og bruker både beina, sykkel, kano og hundespann.

Hvem passer linja for?

Dette er linja for deg som drømmer om å være mye ute i naturen og bruke kroppen aktivt. Hos oss har vi fokus på å få praktisk erfaring med det å være ute på tur – sommer som vinter. Du vil få erfaring med turlivets hverdagsoppgaver- og gleder, og bli tryggere på å ferdes i naturen. Du trenger med andre ord ikke være turvant fra før. Hos oss har vi fokus på bevegelsesglede, aktivitet og allsidighet.

 

Våre forventninger til deg

Et viktig stikkord på denne linja er at turen er målet – det er ikke om å gjøre å sprenge alle grenser. Det er viktigere å ta vare på hverandre og dele på naturens gleder.

 

Hvor drar vi på studietur?

Vi har linjetur til et land i Europa, de siste årene har turen gått til Spania. Målet er å bygge fellesskap gjennom gode opplevelser og aktiviteter.

Vi drar også på tur til Helgeland med rafting i Trofors og besøk til Vega og Torghatten.

Vi benytter nærområdene i Selbu og Tydal. Gjennom skoleåret blir det turer med overnatting i hengekøye, telt, lavvo og hytter. I tillegg gjennomfører vi deler av «Norge på tvers».

Alpintur

Vinterkurs med snøhule og overnatting for den som ønsker.

Fjelltur med hundespann.

 

 

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2024–2025 er pris for linja kr. 143.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 135.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

 • Bente Andersen

  Bente har bakgrunn som idrettspedagog og fysioterapeut. Hun er et friluftsmenneske med mye erfaring fra turer og ekspedisjoner i inn og utland. Bente trives…
  Lærer
 • Finn Håkon Solli

  Finn Håkon er en entusiastisk skiløper og friluftsmann. Han møter deg gjerne grytidlig til morgentrim. Han bruker tid på å trene Taekwon-do, og kan…
  Lærer
 • Jeanette B. Guldseth

  Jeanette er ei blid og trivelig dame. Hun gleder seg alltid til å bli kjent med nye folk og høre deres historier! Jeanette liker…
  Miljøterapeut
 • Astri-Marie Thorvaldsen

  Astri er en blid og dyrekjær nordlending som aldri klarer å rive seg helt løs fra skolen. Etter noen år som ansatt på en…
  Miljøterapeut
Friluftsliv - Tur for alle - Peder Morset Folkehøgskole