Friluftsliv

Har du noen gang opplevd å sitte rundt bålet med venner, kjent varmen av bålet, sett rett opp i den klare stjernehimmelen før du legger deg i soveposen under åpen himmel? Eller – er dette noe du kanskje bare har drømt om, men ikke våget ennå? Da tror vi linja vår Friluftsliv og idrett er midt i blinken! Her står de gode og minneverdige tur- og naturopplevelsene i sentrum.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

Prinsippet om «tur for alle» er viktig for oss. For å bli trygg ute på tur, går vi skritt for skritt – vi lærer å ta vare på oss selv og bli flinke til å planlegge og gjennomføre turer i skog, fjell og vann. Det handler ikke om å sprenge grenser og jage etter det ekstreme. Hos oss er det viktigere å ta vare på hverandre og dele naturens gleder. På turene våre blir vi en sammenspleiset gjeng som holder sammen i tykt og tynt.

 

Skolen har egen klatrevegg og et buldrerom. Har man ikke klatret tidligere, er det gode muligheter for å prøve seg fram her, eller bli flinkere dersom du har klatret før. Hver uke har vi styrke- og kondisjonstrening i gymsal, basseng eller utendørs. Vi er også opptatt av at aktivitet, kost og ernæring henger sammen og har tro på at et år på linja vår kan motivere til livsstilsendring.

 

Vi drar på dagsturer og bruker nærområdet. Vi har kanoer som vi kan bruke både på flatt vann og i elv. Rett nedenfor folkehøgskolen ligger Selbusjøen med gode muligheter for både å fiske i fra kano og lære grunnleggende padleferdigheter. Linja har også en egen raftingflåte som vi kan bruke når det passer oss. Vi oppsøker ikke de villeste elvene, men legger til rette for mestring for alle.

 

Om vinteren har vi fokus på lek i skiløyper og på isen. Vi vil at både friluftsliv og idrett skal være gøy og gi mestring. Vi starter på det nivået den enkelte er – og blir flinkere og tryggere utover skoleåret.

 

Selbu og Peder Morset ligger perfekt til for å få til en flott «Norge på tvers»-opplevelse. Vi deler turen opp i flere turer gjennom året – og bruker både beina, sykkel, kano og hundekjøring. En super måte å oppleve nærområdet vår på!

 

Skolen samarbeider også med Norway Husky Adventure for å kunne gi elevene en magisk opplevelse med hundekjøring. Det er mulighet for å besøke kennelen flere ganger gjennom skoleåret, og linja tilbyr også overnattingstur sammen med hundene fra Norway Husky Adventure. Målet for turen er å bli ansvarlig for et eget hundespann – med hjelp og støtte.

Hvem passer linjen for?

Dette er linja for deg som både drømmer om å være mye ute i naturen og bruke kroppen aktivt. Hos oss har vi fokus på å få praktisk erfaring med det å være ute på tur – sommer som vinter. Du vil få erfaring med turlivets hverdagsoppgaver- og gleder, og bli tryggere på å ferdes i naturen. Du trenger med andre ord ikke være turvandt fra før. Du trenger heller ikke være idrettsutøver for å søke. Hos oss har vi fokus på bevegelsesglede, aktivitet og allsidighet.

 

Studietur for linja:

Årets linjetur går til Club La Santa på Lanzarote. Der prøver vi ut forskjellige aktiviteter som blant annet svømming, friidrett, saltimer, tennis, ulike ballspill og vannsportaktiviteter. Club La Santa er et av verdens ledende sportssentre. Alle får minst to treningsøkter hver dag. Dette kan være organiserte treningsøkter eller trening på eget initiativ. Målet med linjeturen er en treningsleir i fellesskap. Her tester vi flere ulike aktiviteter, både til lands og til vanns – og garanterer både ømme magemuskler og smilemuskler når uka er omme. Vi reiser sammen med Flexi – aktiv livsstil.

 

Vi er også på flere overnattingsturer i Trøndelag.

 

Priser:

For skoleåret 2020 – 2021 er fullstendig pris for linja kr. 128.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 121.000,-. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

    Friluftsliv - Peder Morset Folkehøgskole