Friluftsliv - Tur for alle

Prinsippet om «tur for alle» er viktig for oss. For å bli trygg ute på tur, går vi skritt for skritt – vi lærer å ta vare på oss selv, og planlegge og gjennomføre turer til skogs, fjells og på vann. Det handler ikke om å sprenge grenser og jage etter det ekstreme. Hos oss er det viktigere å ta vare på hverandre og dele naturens gleder – sammen.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

 • «Tur for alle»
 • Bygge mestringsfølelse
 • Turer i nærområdet – også med overnattinger
 • Kano, skøyter, ski, klatring, hundekjøring og rafting
 • «Norge på tvers»

 

Vi vil at friluftsliv skal være gøy og gi mestring. Vi starter på det nivået den enkelte er – og blir flinkere og tryggere utover skoleåret.

 

Vi er mye ute og bruker nærområdet vårt. Vi reiser også sammen på flere overnattinger og nyter det leirlivet byr på.

 

Rett nedenfor skolen vår ligger Selbusjøen – perfekt for både kano, skøyter og ski. Vi har også aktører som gir oss mulighet til å oppleve både klatring, hundekjøring og rafting. Vinterstid er alpinskiene hyppig i bruk.

 

Selbu og Peder Morset folkehøgskole ligger perfekt til for å få til en flott «Norge på tvers»-opplevelse. Vi deler turen opp i flere turer gjennom året – og bruker både beina, sykkel, kano og hundespann.

Hvem passer linja for?

Dette er linja for deg som drømmer om å være mye ute i naturen og bruke kroppen aktivt. Hos oss har vi fokus på å få praktisk erfaring med det å være ute på tur – sommer som vinter. Du vil få erfaring med turlivets hverdagsoppgaver- og gleder, og bli tryggere på å ferdes i naturen. Du trenger med andre ord ikke være turvandt fra før. Hos oss har vi fokus på bevegelsesglede, aktivitet og allsidighet.

 

Våre forventninger til deg

Et viktig stikkord på denne linja er at turen er målet – det er ikke om å gjøre å sprenge alle grenser. Det er viktigere å ta vare på hverandre og dele på naturens gleder.

 

Hvor drar vi på studietur?

Høst: det blir flere turer i nærområdet – også med overnattinger, gjennom det første halvåret. Kanskje blir vi sammen så trygge at vi sover «alene sammen?». Deler av «Norge på Tvers» gjennomføres.

Vinter: Overnatting i forbindelse med alpintur, aller helst i Åre. Tur med hundespann og overnatting i mars/april. Vinteruke med snøhule og overnatting for den som ønsker.

 

Årets linjetur går til Club La Santa på Lanzarote i løpet av høstsemesteret. Turen er for elevene ved linjene Friluftsliv og Flexi – aktiv livsstil. Club La Santa er et av verdens ledende sportsentre. Der kan du utøve ulike idrettsaktiviteter som blant annet svømming, friidrett, saltimer, tennis, ulike ballspill og vannsportaktiviteter. Alle får minst to treningsøkter hver dag. Dette kan være organiserte treningsøkter eller trening og aktivitet på eget initiativ. Målet med linjeturen er en treningsleir i fellesskap, der du vil få oppleve nye og spennende treningsformer og aktiviteter. For mer info om Club La Santa, kan du gå inn på f.eks www.clublasanta.dk 

Påmelding til turen ønskes ved bekreftelse av skoleplass. Dersom du ikke ønsker å delta på linjeturen, vil skolen legge til rette for undervisning på en annen linje.

NB: Om koronasituasjonen gjør dette vanskelig, finner vi gode alternative turer i både Trøndelag og ellers i Norge.

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2021 – 2022 er fullstendig pris for linja kr. 132.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk.  Uten linjetur er prisen kr. 125.000,-. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

 • Bente Andersen

  Bente har bakgrunn som idrettspedagog og fysioterapeut. Hun er et friluftsmenneske med mye erfaring fra turer og ekspedisjoner i inn og utland. Bente …

  Lærer
 • Jon-Arild Finsvik

  Jon-Arild trives veldig godt på tur, sommer som vinter. Han er gammel speider med mye kunnskap om å ferdes i naturen.

  Lærer
 • Finn Håkon Solli

  Finn Håkon er en entusiastisk skiløper og friluftsmann. Han møter deg gjerne grytidlig til morgentrim. Han bruker tid på å trene Taekwon-do, og …

  Lærer
Friluftsliv - Tur for alle - Peder Morset Folkehøgskole