MatLyst

Liker du deg på kjøkkenet, og synes det er spennende å lære om mat og matproduksjon? På linja “MatLyst” får du mulighet til å utvikle dine kunnskaper og ferdigheter innen matlaging, enten du ser for deg et yrke innenfor matfaget, eller vil imponere som hobbykokk. Vi legger vekt på variasjon, mestring og fellesskap.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

 • Matauk
 • Tradisjonell mat og teknikker
 • Streetfood og verdensmat
 • Det italienske kjøkken

 

Vi starter høsten med tema matauk. Da skal vi høste, plukke og sanke fra åker og natur. Vi har vår egen kjøkkenhage og maten tilbereder vi både ute på bål og på skolekjøkkenet. Vi har fokus på lokal og kortreist mat. Vi besøker lokale matprodusenter, og legger ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag.

 

I november er det tid for juleforberedelser på MatLyst. Da  tar vi for oss tradisjonell julemat og julebakst.

 

I vårsemesteret tar vi for oss streetfood og verdensmat. Da får du prøve deg på nye smaker og teknikker fra forskjellige verdenshjørner, og du vil bli spesielt godt kjent med det italienske kjøkken. Du får også være med på å arrangere et stort streetfoodparty for resten av skolen. Gjennom skoleåret drar vi på flere turer, både i Norge og utlandet.

 

Se hva tidligere elever har opplevd på linjebloggen: https://matlystpmf.net/

Hvem passer linja for?

MatLyst er linja for deg som har lyst til å lære om mat. Du trenger ingen spesielle forkunnskaper eller erfaring for å gå på denne linja.

 

Våre forventninger til deg

At du har lyst til å lære om mat, og at du er åpen for nye smaker og opplevelser.

 

Hvor drar vi på studietur?

 

I oktober reiser vi til lokalmatmekkaet Røros. Her besøker vi ulike matprodusenter og gjør oss kjent i verdensarvbyen.

På våren foretar vi en matreise til en europeisk by. Sammen med elevene blir vi enige om hvor turen skal gå.

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2024–2025 er pris for linja kr. 143.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 135.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven.

Se mer om priser her.

Ansatte på MatLyst

 • Lillian Hammer

  Lillian er kokk med bred erfaring fra restaurant- og hotellbransjen. Hun har vært kokk på skolen en årrekke, nå har hun utdannet seg til…
  Lærer
 • Sissel Kosberg

  Sissel er miljøterapeut på MatLyst, en matentusiast med lidenskap for det italienske kjøkken. Hun er glad i å dyrke mat selv og liker seg…
  Miljøterapeut
 • Anniken Bjerkset

  Anniken er lærer ved linja. Hun er stallens dressurtante, blid og omgjengelig, med solid kunnskap om fôring og stell av hest.
  Lærer
 • Anne Margrethe Eidem

  Anne er opptatt av å formidle matkultur. Hun brenner for tradisjonsmat, og synes at det vi spiser skal være mest mulig kortreist. Sammen med…
  Miljøterapeut
MatLyst - Peder Morset Folkehøgskole