MatLyst

Liker du deg på kjøkkenet, og synes det er spennende å lære om mat og matproduksjon? Bli med på mateventyr i Trøndelag. På MatLyst får du prøve deg i spennende emner som matauk, streetfood og det italienske kjøkken.

Du får mulighet til å utvikle dine kunnskaper og ferdigheter innen matlaging, enten du ser for deg et yrke innenfor matfaget, eller vil imponere som hobbykokk. Vi legger vekt på variasjon, mestring og fellesskap.

 

SØK OM PLASS HER

MatLyst - Linja for den som er glad i mat.

Hva gjør vi?

Hos oss får du mengdetrening på skolekjøkkenet. Du lærer å lage mat fra bunnen av. Vi lager mat etter oppskrift, men vi prøver også å bruke kreativitet og eksperimentere med råvarer og smaker. Du vil lære om matproduksjon, og vi ønsker å formidle respekt for råvarene og de som produserer dem. Du får utviklet samarbeidsevnene dine, og får være med å skape et år med fellesskap sammen med andre.

 

Vi starter høsten med tema matauk. Da skal vi høste, plukke og sanke fra åker og natur. Vi har vår egen kjøkkenhage hvor vi dyrker poteter, grønnsaker og urter. Maten tilberedes ute på bål og på skolekjøkkenet. Vi vil ha fokus på lokal og kortreist mat. Vi besøker lokale matprodusenter, og legger ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag. Vi tar den gylne omvei på Inderøya, og vi tilbereder mat i fjæra på Fosen. Vi besøker verdensarvbyen Røros.

 

I november starter vi med juleforberedelsene på MatLyst. Da er det god stemning med produksjon av tradisjonell julemat og julebakst.

 

Under emnet streetfood/verdensmat får du prøve deg på nye smaker og teknikker fra forskjellige verdenshjørner, og du får være med på å arrangere streetfoodparty for resten av skolen. Vi reiser til Oslo for å besøke Oslo Streetfood, Mathallen og Vippa.

 

Så er tiden kommet for å smake på det italienske kjøkken. Vi lager italiensk mat, og gleder oss til vårens høydepunkt; vår matreise til Piemonte i Italia. Her leier vi et flott hus, og lager herlig mat i fantastiske omgivelser.

 

Se hva tidligere elever har opplevd på linjebloggen: https://matlystpmf.net/

Hvem passer linja for?

MatLyst er linja for deg som har lyst til å lære om mat. Du trenger ingen spesielle forkunnskaper eller erfaring for å gå på denne linja.

 

Studietur for linja:

Oslo – en 3 dagers tur under temaet verdensmat/streetfood. Vi besøker blant annet Oslo streetfood og mathallen.

 

Italia – en 7 dagers matreise til Piemonte i Italia. Her leier vi et flott hus i landsbyen Vaglio Serra. Vi drar på kokkekurs, får besøk av lokal pizzabaker og besøker en sjokoladefabrikk. Vi drar på marked og handler friske råvarer, og lager herlig mat i fantastiske omgivelser.

 

Priser:

For skoleåret 2020 – 2021 er fullstendig pris for linja kr. 128.000,-.  Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 121.000,-.   Se mer om priser her.

Ansatte på MatLyst

  • Sissel Kosberg

    Sissel er linjeleder på MatLyst. En matentusiast med sans for det italienske kjøkken. Hun er glad i å dyrke mat selv og liker …

    Miljøterapeut
  • Lillian Hammer

    Lillian er kokk med bred erfaring fra restaurant- og hotellbransjen. Når hun ikke er på linja jobber hun på skolens hovedkjøkken. Lillian elsker …

    Kokk
  • Anne Margrethe Eidem

    Anne er opptatt av å formidle matkultur. Hun brenner for tradisjonsmat, og synes at det vi spiser skal være mest mulig kortreist. Sammen …

    Miljøterapeut
  • Toril Fuglem

    Toril er en erfaren og allsidig lærer som ofte er med oss på turer og ekskursjoner. Hun er en matglad dame som også …

    Lærer
MatLyst - Peder Morset Folkehøgskole