MatLyst

MatLyst - Linja for den som er glad i mat.

Utforsk matfaget – Her er hva du lærer på folkehøgskole og vår linje MatLyst

MatLyst er en allsidig matlinje hvor smak, kreativitet, matglede og fellesskap står i fokus. Hos oss får du mulighet til å utvikle din kunnskap og dine ferdigheter, enten du tenker på et yrke innen matfaget, eller vil lære å lage god mat til deg selv og andre. Folkehøgskolen har et splitter nytt kjøkken som du kan få boltre deg på.

Hvem kan søke?

MatLyst er linja for deg som har lyst til å lære om mat, og som er åpen for nye smaker og opplevelser.

Emner

 • Sjølberging/Matauk
 • Kortreist mat/Lokal mat
 • Hverdagsmat/Festmat
 • Verdenskjøkken/Streetfood
 • Det italienske kjøkken

Aktiviteter på linja

Vi høster, plukker og sanker fra åker og natur. Maten tilberedes ute på bål og på skolekjøkkenet. Vi besøker lokale matprodusenter, og legger ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag.

Livet har flest hverdager, og hos oss vil du lære hvordan du kan lage god hverdagsmat til deg selv og andre. Vi vil ha fokus på smarte valg, både for helsa og lommeboka. I forkant av høytider som jul og påske vil vi lage tradisjonell festmat.

Vi prøver oss på smaker og teknikker fra nære og fjerne lands matkulturer. Vi skal prøve oss på internasjonal streetfood, som er tøff, enkel og smaksrik mat du kan ta i hånden og nyte på gata. Kanskje kan vi lage en streetfoodbuffet til glede for hele skolen?

Vi blir bedre kjent med det italienske kjøkken som kjennetegnes av enkel, smakfull mat som baserer seg på gode råvarer. Du skal få lære om de ulike regionene og deres spesialiteter med tanke på vårens store høydepunkt:  En 7 dagers matreise til Italia.

Vi lager matblogg, basert på det vi gjør på linja.

Linjeturer

Smaken av Trøndelag: Trøndelag er kanskje landets beste region for lokale matopplevelser. Regionen vår er rik på ressurser både fra sjø, land og utmark. På vår reise skal vi besøke lokale matprodusenter, og utforske hva matregionen har å by på.

Oslo: Vi reiser på tur til Oslo. Der vil vi blant annet besøke Vippa mat- og kultursenter og Mathallen.

Italia: Vi reiser til mat-Mekkaet Piemonte i Nord-Italia. I løpet av våre 7 dager der, skal vi fråtse i herlige lokale råvarer, og lage italiensk mat i idylliske omgivelser.

Kriterier for opptak til MatLyst

Du trenger ingen spesiell forkunnskap eller erfaring for å gå på linja. Du bør ha interesse for matlaging og være villig til å utforske nye områder innenfor matfaget. Fellesskap og samarbeid er viktig, så du bør like å jobbe sammen med andre.

For skoleåret 2020 – 2021 er fullstendig pris for linja kr. 128.000,-.  Linjeturen er ikke obligatorisk, uten linjetur er prisen kr. 121.000,-.   Se mer om priser her.

Ansatte på MatLyst

 • Sissel Kosberg

    Sissel er linjeleder på MatLyst. En matentusiast med sans for det italienske kjøkken. Hun er glad i å dyrke mat selv og …

  Miljøterapeut
 • Lillian Hammer

  Lillian er kokk med bred erfaring fra restaurant- og hotellbransjen. Når hun ikke er på linja jobber hun på skolens hovedkjøkken. Lillian elsker …

  Kokk
 • Anne Margrethe Eidem

  Anne er opptatt av å formidle matkultur. Hun brenner for tradisjonsmat, og synes at det vi spiser skal være mest mulig kortreist. Sammen …

  Miljøterapeut
 • Toril Fuglem

    Toril er en erfaren og allsidig lærer som ofte er med oss på turer og ekskursjoner. Hun er en matglad dame som …

  Lærer
MatLyst - Peder Morset Folkehøgskole