OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvor ligger Peder Morset folkehøgskole?
Midt i landet, på Selbustrand ved Selbusjøens bredd i Selbu kommune i Trøndelag. Det tar 50 minutter å kjøre fra Trondheim og 25 minutter fra Værnes flyplass.

 

Hvem er skolen for?
Peder Morset folkehøgskole er åpen for alle, uavhengig av kjønn, legning, religion, etnisitet og nasjonalitet. Vi har 68 plasser, 40 av disse er reservert søkere med dokumentert lettere psykisk utviklingshemming. Resten av plassene, 28 stykker, er for søkere uten slik dokumentasjon. Vi er en frilynt folkehøgskole tilknyttet Informasjonskontoret for folkehøgskolen, og drives etter lov om folkehøgskoler. Vi underviser i en rekke typiske folkehøgskolefag.

 

Hvilke linjer har skolen?
Skoleåret 2023-2024 tilbyr vi følgende linjevalg: Arbeidstrening, Flexi – aktiv livsstil, Fotball tilrettelagt, Friluftsliv, Hesteliv, MatLyst og Hund, jakt og fiske. I tillegg har vi også en stipendiatlinje, hvor elevene tilknyttes en av de andre linjene.

 

Kan jeg få enerom?
Alle elever bor på enerom. Hvert rom har eget bad med dusj og toalett. Vi har 8 internater med 8 eller 10 soverom. Det er felles stue, kjøkken og vaskerom i hvert internat. Alle er arkitekttegnede kvalitetsbygg av nyere dato.

 

Hva koster et år på Peder Morset?
Se informasjon om priser her.

 

Har jeg tilgang til internett på skolen?
Alle internatene har wifi. Vi har også wifi i skolebygget og administrasjonsbygget. Skolebygget er åpent til kl 22.30 på kveldene.

 

Har skolen TV-rom?
Vi har TV-stue i skolebygget. Vi har fjernsynstilgang med skjerm og prosjektor i vårt største klasserom. På internatene er det en flatskjerm i hver stue hvor en kan se videofilmer og spille spill.

 

Er det bussforbindelse til skolen?
Rutetider for bussforbindelse til og fra Selbu finner du HER.

 

Finnes det kjøreskole i nærheten?
ABES Trafikkskole har avdeling i Selbu. Telefon 73 91 76 70 eller e-post: abes@abes-trafikkskole.com.

 

Hvor langt er det til nærmeste butikk?
Spar B. Langseth ligger 9 km fra skolen. Selbu sentrum ligger 15 km unna skolen. Der finnes apotek og butikker som Kiwi, Coop Prix, Ark Bokhandel, Sport 1 og Selbu Husflid. Skolen kan ved visse behov organisere transport til butikk.

 

Hvor langt er det til nærmeste apotek?
Boots apotek ligger i sentrum av Selbu, 15 km fra skolen. Skolen kan hente ut resepter her på vegne av elevene.

Er det restauranter i nærheten?
Tømra Pizza og Grill ligger på Tømra, 4 km. fra skolen. Cafe B. Langseth ligger i Innbygda, 9 km fra skolen. I Selbu sentrum, 15 km unna, ligger Bjørkhov Restaurant og Selbu Restaurant og Bar.

 

Er det overnattingsmuligheter i nærheten?
Selbu Camping – 9 km fra skolen. Tel. 73 81 01 70 Selbusjøen Hotell og Gjestegård – 14 km fra skolen. Tel. 73 81 11 00 Marienborg Camping / Marienborg Gjestgiveri – 15 km fra skolen. Tel. 975 11 027 Radisson Blu Værnes – 30 km fra skolen. Tel. 74 84 36 00 Scandic Hell Værnes – 30 km fra skolen. Tel. 74 84 48 00

 

Kan jeg ta med sykkel og ski til skolen?
Ønsker du å komme deg rundt i bygda på egen hånd, er det praktisk å ha med sykkel. Og skiterrenget her på Selbustrand er ypperlig. Vi har innendørs oppbevaringsplass for ski og sykler. På linjene Friluftsliv og Flexi-Aktiv livsstil er sykkel og ski en del av utstyret som elevene må ha med seg. Dette utstyret merkes med navn før du kommer.

 

Må jeg ha reiseforsikring?
Skolen krever at du er forsikret på linjeturer og på skoleturen. Vi råder alle til å tegne helårsforsikring, slik at du også er dekket ved hjemreiser. Har du ikke bevis på reiseforsikring, må du tegne reiseforsikring gjennom skolen til kr. 35,- pr. reisedøgn på linjeturer og skoletur.

 

Må jeg delta på linjeturer?
Linjeturene som har egenandel er ikke obligatoriske. Ønsker du ikke å delta på disse, får du tilbud om å delta i annen undervisning.

 

Må jeg delta på skoleturen?
Skoleturen er en ukes fellestur for alle elevene. Den er en viktig del av skoleåret på Peder Morset, og noe av det som skaper de beste minnene våre. Vi ønsker sterkt at alle deltar på den. Det tilbys ikke alternativ undervisning til denne turen, men det kan unntaksvis gis permisjon.

 

Har skolen svømmebasseng?
Skolen har basseng i skolebygget. Bassenget brukes i undervisning og svømming tilbys jevnlig som fritidsaktivitet. Bassenget er ikke åpent for bruk uten badevakt.

 

Velger jeg ett valgfag for hele året?
Du velger to valgfag som du har i høstsemesteret. Til jul velger du to nye valgfag som du har i vårsemesteret.

 

Må jeg ha pass?
Du må ha pass som er gyldig i minst 3 måneder etter siste skoledag. Hvis smittesituasjonen tillater det har vi en felles skoletur til utlandet, og noen av linjene har turer til utlandet.

 

Hvor er nærmeste minibank?
Vi har kortterminal på kontoret og kan hjelpe deg med uttak av mindre beløp. For uttak av store beløp finnes bank med automat i Selbu sentrum, 15 km unna.

 

Har skolen fritidsklubb?
VI har Bomba fritidsklubb i vårt tilfluktsrom. Her arrangeres diskotek annenhver torsdag kveld. Bomba er åpen for alle bygdas ungdommer og som elev på Peder Morset kommer du inn gratis. Biljardbord og bordtennisbord brukes flittig, og kiosken selger brus og snacks. Med jevne mellomrom arrangeres det temakvelder.

Ofte stilte spørsmål - Peder Morset Folkehøgskole