Arbeidstrening

Noen folkehøgskoleelever får så smaken på folkehøgskolelivet at de gjerne vil gå et år ekstra. Er du en av dem? Da har vi ei linje som er spesielt for deg. På linja Arbeidstrening, er du fortsatt vanlig folkehøgskoleelev, men samtidig er det mye fokus på overgangen til arbeidslivet.

Hva gjør vi?

 • Drifte skolens kafé; både baking og arbeid i selve kaféen
 • Jobbe med bilpleie
 • Pakke og distribuere «Jobbfrukt» til bedrifter i lokalmiljøet
 • Praksis som vaktmesterassistent og på skolens hovedkjøkken

Som elev ved denne linja får du gode muligheter til å prøve deg i ulike arbeidsområder – med trygg og god oppfølging og veiledning underveis.

 

Og nå høres det nesten ut som om Arbeidstreningslinja bare handler om jobbing. Det er heldigvis helt feil. Linja er på turer i løpet av året, både på besøk til ulike vekstbedrifter i Midt-Norge i tillegg til å være med på mye av det sosiale som de andre er med på. Det er jo det som er det fine med denne linja – der får du med deg godene ved å være en folkehøgskoleelev, og i tillegg får du mye god hjelp med å tenke overgangen til arbeidslivet.

Hvem passer linja for?

Linja Arbeidstrening er primært for elever som allerede har gått et år på Peder Morset folkehøgskole og som ønsker å gå ett år til med fokus på arbeidstrening med veiledning.

Det er muligheter for andre å søke også selv om de ikke er tidligere elever ved skolen.

 

Våre forventninger til deg

Linja er for elever som vi mener vil ha faglig utbytte av tilbudene som gis på linja. Sosial tilpasning, deltagelse og samarbeidsevne vil bli vurdert.

 

Studietur for linja:

Arbeidstreningslinja har flere dagsturer i løpet av året. Vi besøker ulike vekstbedrifter i Midt-Norge.

 

Priser:

For skoleåret 2024–2025 er pris for linja kr. 135.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven.

Se mer om priser her.

Ansatte på Arbeidstrening

 • Peder P. Evjen

  Peder er lærer og underviser i praktisk arbeid og flere forskjellige valgfag. Han er medansvarlig for skolens “Jobbfrukt”. Peder er brennende interessert i jakt.
  Lærer
 • Eirin Mogren

  Eirin er en vernepleier og aktivitør som startet ved Peder Morset folkehøgskole høsten 2020. Eirin er ei jente med mye energi og humor, og…
  Miljøterapeut
 • Olaug Dyrdal

  Olaug er leder for skolens miljøterapeuter. Hun mener selv det er verdens beste jobb. På fritida liker hun å være på hytta, og har…
  Ledende miljøterapeut
Arbeidstrening - Peder Morset Folkehøgskole