Hesteliv

Ønsker du å drive med hestesport uten at det går på bekostning av hesten? Hos oss har vi fokus på god hestevelferd i alle ledd av hesteholdet, og er opptatt av at all trening skal være positiv for både rytter og hest.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

 • Frihetsdressur
 • Læringspsykologi
 • Overnatting med hest i naturen
 • Sprang
 • Dressur
 • Feltritt
 • Kjøring
 • Hest og helse

 

Vi starter skoleåret med å finne gleden av å være ute i naturen sammen med hestene, og drar på overnattingsturer i nærområdet til skolen. Høsten brukes også til å gi en innføring i positive treningsmetoder, og til å bygge gode partnerskap mellom hest og rytter. Du setter dine egne mål, om målet ditt er å starte feltritt eller å kunne ri hesten din i halsring; vi hjelper deg mot målet!

 

Om du har egen hest kan du ta med den uten ekstra kostnad. Har du ikke egen hest får du låne en av våre skolehester, vi har flere snille hester av ulike typer og raser.

 

Vi har ridehall, og en moderne utegang tilrettelagt for et godt hesteliv i flokk med mye bevegelse. Vi har også stall med alle fasiliteter. Det er både uteridebane, egen feltrittsbane og fantastiske turmuligheter her. Stallen drifter vi selvfølgelig sammen.

Hvem passer linja for?

Den er for deg som har en brennende interesse for hest, og som ønsker å basere treningen din på positive metoder med rot i forskning. Sammen med deg ønsker vi å dra hestesporten i riktig retning inn i framtiden!

 

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er arbeidsvillig, interessert i hest og nysgjerrig på å lære nye ting. Du må ta ansvar for daglig omsorg og trening av enten egen hest eller den hesten du får tildelt. Du vil også inngå i stallvaktturnus gjennom hele skoleåret.

 

Hvor drar vi på studietur?

Har du drømt om å ri inn i solnedgangen mellom pyramidene i ørkenen? Sammen med oss blir dette en realitet! Vi samarbeider med organisasjonen Prince Fluffy Kareem som holder til i Kairo i Egypt. De er en veldedig organisasjon som driver med rehabilitering av arbeidshester, vi besøker dem i vårsemesteret og er med på deres hverdag. Gjennom skoleåret forbereder vi denne turen, både med innsamling av penger og utstyr til organisasjonen, og til å kunne bistå i trening av hestene som er rehabilitert.  Her får du en unik mulighet til å oppleve kulturutveksling og en annerledes levemåte!

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2023–2024 er pris for linja kr. 152.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 144.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven.

Prisen inkluderer leie av skolehest for deg som ikke har med egen hest, og dekker oppstallingskostnader for deg som har med egen. Det er ingen ekstra kostnad utover dette hvis du velger å ha med egen hest til skolen, men beløpet dekker ikke veterinærutgifter og andre utgifter for hesten din. Du som har med egen hest har selv ansvar for stell og trening av hesten, og du må kunne bruke hesten din i undervisning. Skolen stiller hest til disposisjon for deg som ikke har egen hest.

Se mer om priser her.

Ansatte på Hesteliv

 • Mette-Maya Sverdrup

  Mette-Maya er lærer ved linja, og er en blid østlending som er fascinert av natural horsemanship og frihetstrening med hest. Hun er stadig å…
  Lærer
 • Anniken Bjerkset

  Anniken er lærer ved linja. Hun er stallens dressurtante, blid og omgjengelig, med solid kunnskap om fôring og stell av hest.
  Lærer
 • Odd Kjøsnes

  Odd er stallens egen handyman. Det er han som sørger for at fôret er på plass og at alt fungerer som det skal. Han…
  Stallmester

 

Hesteliv - Peder Morset Folkehøgskole