Hesteliv

Er du er brennende interessert i hest? Da er linja vår Hesteliv midt i blinken for deg – og hesten din. Hos oss er det gratis å ha med din egen! Har du ikke hest selv, får du selvfølgelig låne en av våre allsidige skolehester. Vi har mange ulike raser og typer.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

 • Sprang
 • Dressur
 • Feltritt
 • Friluftsliv på hesteryggen
 • Trikstrening
 • Tømmekjøring
 • Kjøring
 • Hest og helse

Vi underviser i sprang, dressur og feltritt, og har samarbeid med den lokale hestesportklubben, hvor vi blant annet er med på klubbstevner.

 

Vi tester friluftsliv på hesteryggen, med både overnattingsturer og kortere rideturer – sammen skaper vi fantastiske opplevelser langt fra hverdagen.

 

Vi har ridehall, og en moderne utegang tilrettelagt for et naturlig hesteliv i flokk med mye bevegelse. Vi har også stall med alle fasiliteter. Det er både uteridebane, egen feltrittsbane og fantastiske turmuligheter her. Stallen drifter vi selvfølgelig sammen.

Hvem passer linja for?

Du må være glad i hester, og villig til å bidra til å drive stallen og lage et godt miljø sammen med ansatte og medelever.

 

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er arbeidsvillig, interessert i hest og nysgjerrig på å lære nye ting. Du må ta ansvar for daglig omsorg og trening av enten egen hest eller den hesten du får tildelt. Du vil også inngå i stallvaktturnus gjennom hele skoleåret.

 

Hvor drar vi på studietur?

I løpet av skoleåret drar vi på flere flotte overnattingsturer i Selbus nydelige natur.

 

I tillegg drar vi på en utenlandstur. Vi har muligheter for samarbeid med flere interessante reisemål, og i år går turen til Egypt for å besøke den veldedige organisasjonen Prince Fluffy Kareem, som driver med rehabilitering av hester. Der legger vi også inn en ridetur til pyramidene.

Om koronasituasjonen gjør dette vanskelig, finner vi gode alternative turer i både Trøndelag og ellers i Norge.

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2023–2024 er pris for linja kr. 152.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 144.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven.

På Hesteliv er grunnbeløpet kr. 16.000,- høyere enn de andre linjene. Dette dekker utgifter til fôr og oppstalling. Det er ingen ekstra kostnad utover dette hvis du velger å ha med egen hest til skolen, men beløpet dekker ikke veterinærutgifter og andre utgifter for hesten din. Du som har med egen hest har selv ansvar for stell og trening av hesten.  Skolen stiller hest til disposisjon for deg som ikke har egen hest.

Se mer om priser her.

Ansatte på Hesteliv

 • Mette-Maya Sverdrup

  Mette-Maya er lærer ved linja, og er en blid østlending som er fascinert av natural horsemanship og frihetstrening med hest. Hun er stadig å…
  Lærer
 • Anniken Bjerkset

  Anniken er lærer ved linja. Hun er stallens dressurtante, blid og omgjengelig, med solid kunnskap om fôring og stell av hest.
  Lærer
 • Odd Kjøsnes

  Odd er stallens egen handyman. Det er han som sørger for at fôret er på plass og at alt fungerer som det skal. Han…
  Stallmester

 

Hesteliv - Peder Morset Folkehøgskole