Hesteliv

Er du er brennende interessert i hest? Er du nysgjerrig på hestesport og horsemanship? Da kommer linja vår Hesteliv til å være midt i blinken for deg – og hesten din. Hos oss er det gratis å ha med din egen! Har du ikke hest selv, får du selvfølgelig låne en av våre allsidige skolehester. Vi har mange ulike raser og typer.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

I 2014 bygde vi en helt ny ridehall, og vi har en moderne utegang tilrettelagt for et naturlig, barfot hesteliv i flokk med mye bevegelse. Vi har også stall med bokser som vi bruker ved behov. Det er både uteridebane, egen feltrittsbane og fantastiske turmuligheter her. Og stallen drifter vi selvfølgelig sammen.

 

I løpet av året får du prøve og bli med på mange forskjellige aktiviteter. Vi underviser i sprang, dressur og feltritt, og har samarbeid med den lokale hestesportklubben, hvor vi blant annet er med på klubbstevner. Vi tester friluftsliv på hesteryggen, både overnattingsturer og kortere rideturer, med fantastiske opplevelser i myteomspunnet og trollbindende ekte villmark – langt fra hverdagen.

Hvem passer linja for?

Du må være glad i hester, og villig til å bidra til å drive stallen og lage et godt miljø sammen med ansatte og medelever.

 

Studietur for linja:

I løpet av skoleåret drar vi på flere flotte overnattingsturer i Selbus nydelige natur, der vi rir og overnatter på koselige hytter i nærområdet. Disse turene dekkes av skolepengene.

 

I tillegg drar vi på en utenlandstur. Vi har muligheter for samarbeid med flere interessante reisemål, og i år går turen til Egypt for å besøke den veldedige organisasjonen Prince Fluffy Kareem, som driver med rehabilitering av hester. Vi skal også på ridetur til pyramidene!

 

Priser:

For skoleåret 2020 – 2021 er fullstendig pris for linja kr. 143.200,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 136.200,-. Se mer om priser her.

Ansatte på Hesteliv

 • Mette-Maya Sverdrup

  Mette-Maya er lærer ved linja, og er en blid østlending som er fascinert av natural horsemanship og frihetstrening med hest. Hun er stadig …

  Lærer
 • Anniken Bjerkset

  Anniken er lærer ved linja. Hun er stallens dressurtante, blid og omgjengelig, med solid kunnskap om fôring og stell av hest.

  Lærer
 • Bård Tveter

  Bård er miljøterapeut ved linja. Han er ganske fersk i hestefaget, men han tar alltid en utfordring og lærer fort! Bård er et …

  Miljøterapeut
 • Odd Kjøsnes

  Odd er stallens egen handyman. Det er han som sørger for at fôret er på plass og at alt fungerer som det skal. …

  Stallmester

 

Hesteliv - Peder Morset Folkehøgskole