Helt fra skolestart og fram til nå, har matauk vært hovedoverskriften for oss på MatLystlinja.
Naturen rundt oss bugner av godsaker på denne tida av året, og vi har tatt turen til skogs og forsynt oss godt av sopp og bær.
Fra kjøkkenhagen har vi høstet poteter og gulrøtter, og vi kan trygt si at ikke alle hadde samme fasong som de vi finner i butikken. Vi har også plukket epler og hagebær.
Alt det vi har plukket og høstet har vi brukt på skolekjøkkenet. Vi har laget eplemos, saft, tilslørte bondepiker, pannekaker med blåbær, gulrotmuffins, gulrotsuppe, eplemuffins, bondeomelett med poteter fra egen hage, potetkaker, potetgull, potetsuppe med kantarelltopping, gnocchi og bakt potet.
Ut på tur
Turer er en viktig del av skoleåret på MatLyst, og vi har allerede rukket to overnattingsturer i høst.
Først dro vi sammen med design og håndverk på hengekøyetur til Årsøya i Selbu. Fantastisk vær, og en herlig gjeng med elever gjorde dette til en super opplevelse.
I skrivende stund har vi akkurat kommet hjem fra en overnattingstur til Meråker og Rypetoppen Adventurepark. Her padlet vi kano og klatret i parken. Vi på MatLyst hadde ansvaret for middagsserveringen. Menyen for dagen var hamburgere og brød med dressing, syltet løk og salat og. Alt var selvsagt hjemmelaget. Elever og ansatte på Flexi-linja, som vi var sammen med, fikk også smake vårt herlige potetgull, og de fikk fruktsalat og eplemuffins til dessert.
Etter høstferien venter det nye mateventyr på denne fine gjengen. Da skal vi blant annet besøke verdensarvbyen Røros, som er kjent for lokalmaten sin. Vi gleder oss!