Ønsker du å drive med hestesport uten at det går på bekostning av hesten? Hos oss har vi fokus på god hestevelferd i alle ledd av hesteholdet, og er opptatt av at all trening skal være positiv for både rytter og hest.
Er du interessert i hest og ønsker en variert hverdag med masse tid i stallen? Vi har fokus på allsidig trening, for motiverte og glade hester.
Kanskje du har som mål å ri feltritt eller å kunne ri hesten din i halsring? Eller du bare har lyst til å lære deg å ri? Med ridehus, terrengbane, og gode turmuligheter er instruktørene våre klare for å hjelpe deg mot målet.
Hva gjør vi:
Undervisningen:
Dere har en til to ridetimer i uken, der vi deler opp gruppene etter nivå. Vi liker best å undervise i små grupper med maks 4 elever.
Sprang- Vi jobber med balanse, rytme og tempo over bommer, kavaletter og banehopping. Vi samarbeider med Selbu hestesportklubb, som arrangerer stevner og treninger som våre elever er invitert med på.
Dressur- Sitstrening går hånd i hånd med øvelser innenfor dressur. Om du rir middels, eller drømmer om å galloppere for første gang, er vi klare for å veilede deg videre. Selbu hestesportklubb har jevnlige treninger hvor elevene har mulighet til å delta.
Feltritt: Vi har terrengbane som blir aktivt brukt, med spennende hinder for nybegynnere og viderekommende.
Kjøring: Bli trygg under på, og avsæling. Undervisning innen tømmekjøring, presisjonskjøring og turkjøring.
Vi starter skoleåret med turer og overnattingsturer i nærområdet, for at hester og ryttere skal bli trygge på hverandre. Høsten brukes også til å gi en innføring i ulike treningsmetoder, der praksis og teori går hånd i hånd og dere får prøve dere på de forskjellige grenene i hestesporten. I tillegg er det mulighet for å komme med egne ideer og ønsker for undervisningen.
Vårens høydepunkt er uten tvil linjeturen til Egypt. Og deltagelse på Vårrittet, der vi rir på en 5 km lang sandstrand. Er været bra så hender det at vi overnatter på stranda med hestene.
Stallområdet og hester:
Stallområdet består av ridehall, utebane, terrengbane og stall med 6 bokser og alle fasiliteter. Vi har en moderne utegang som er tilrettelagt for en god flokk- tilværelse med mye bevegelse. Stallen driftes av ansatte og elevene på hestelivslinja.
Om du har egen hest kan du ta med den, uten ekstra kostnad.
Har du ikke egen hest får du låne en av våre skolehester. Vi har flere hester av ulike raser og størrelser, som passer ryttere på ulike nivåer.
Hvem passer linja for:
Den er for deg som har en brennende interesse for hest, og som ønsker å lære å trene hesten med positive metoder. Sammen med deg ønsker vi å få neste generasjons ryttere til å dra hestesporten i riktig retning, med fokus på hestens velvære.
Våre forventninger til deg:
Vi forventer at du er arbeidsvillig, interessert i hest og nysgjerrig på å lære nye ting. Du må ta ansvar for daglig omsorg og trening av enten egen hest eller den hesten du får tildelt. Gjennom stallvakt turnus vil du få et innblikk i drift av stall.
Studietur:
Vi er på mange turer, to overnattingsturer med hest på høsten og en overnattingstur på våren. Men hovedturen går til eventyrlige Egypt! Har du drømt om å ri inn i solnedgangen som en del av eventyret i 1001 natt? Eller kanskje du har en hemmelig drøm om å ri på kameler mellom pyramidene med ørkenen rundt deg? Sammen med oss blir dette en realitet! Vi samarbeider med organisasjonen Prince Fluffy Kareem som holder til i Kairo i Egypt. De er en veldedig organisasjon som driver med rehabilitering av arbeidshester. Gjennom skoleåret forbereder vi denne turen, med å lære om bistand/veldedighets arbeid. I tillegg samler vi inn utstyr og penger til denne organisasjonen. Under turen bistår vi med hestene som er under rehabilitering, og som er rehabilitert. Her får du en unik mulighet til å oppleve kulturutveksling og en annerledes levemåte!
Hva koster skoleåret?
For skoleåret 2025–2026 er pris for linja kr. 162.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 154.000,-. I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven.
Prisen inkluderer leie av skolehest for deg som ikke har med egen hest, og dekker oppstallingskostnader for deg som har med egen. Det er ingen ekstra kostnad utover dette hvis du velger å ha med egen hest til skolen, men beløpet dekker ikke veterinærutgifter og andre utgifter for hesten din. Du som har med egen hest har selv ansvar for stell og trening av hesten, og du må kunne bruke hesten din i undervisning. Skolen stiller hest til disposisjon for deg som ikke har egen hest.