Design & håndverk

Det er noe spesielt med det å lage noe med sine egne hender. La kreativiteten få boble fritt og leke seg med former, farger og ideer. På linja vår Design & håndverk er det mange muligheter til nettopp dette. Her har vi fokus på det å være i en skapende prosess, for det er jo underveis alt det spennende skjer – både av planlagte og tilfeldige ting.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

 • Redesign og DIY
 • Omsøm av klær
 • Grafikk
 • Keramikk
 • Strikking
 • Arbeid i naturmaterialer som ull, tre og stein

Kanskje liker du å tegne? Eller er du mer glad i symaskinen? Eller å lage noe i leire eller tre? Er du nysgjerrig på strikking, eller redesign? Hos oss er det muligheter for å få prøve ut veldig mye forskjellig.

 

Vi har stort fokus på bærekraftig skaperglede, så ombruk og materialbevissthet er viktig for oss. På linjeturene besøker vi derfor blant annet håndverkere og utstillinger og går på skattejakt i gjenbruks-, second hand- og vintagebutikker.

 

Det fine med å gå på folkehøgskole, er at våre formingsrom er åpne også på ettermiddag, kveld og helg. Dette gir deg muligheten til å arbeide videre, i ditt eget tempo, utenom den ordinære undervisningen på linja eller valgfagene. Vi har ei veldig koselig elevstue i formingsavdelinga hvor det stadig sitter noen og holder på med et prosjekt eller fem.

Hvem passer linja for?

Dette er linja for deg som liker å bruke kreativiteten din og skape noe med hendene. Er du i tillegg nysgjerrig, motivert for å lære og liker å utfordre deg selv, kommer du til å trives her.

 

Våre forventninger til deg

Du trenger ikke ha noen forkunnskaper for å gå på Design & håndverk, men du må ha lyst til å lære og være glad i å bruke hendene til å skape noe nytt. Vi ønsker deg velkommen til å være en positiv bidragsyter til det inkluderende miljøet vi har på linja og ved skolen.

 

Hvor drar vi på studietur?

På linjeturene besøker vi blant annet håndverkere og utstillinger og går på skattejakt i gjenbruksbutikker, secondhand- og vintagebutikker. Dette året reiser vi på tur til København – en perfekt by for oss som liker design og håndverk. Vi drar også på flere turer i Trøndelag. Om koronasituasjonen gjør utenlandsreiser vanskelig, finner vi gode alternative turer i både Trøndelag og ellers i Norge.

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2021 – 2022 er fullstendig pris for linja kr. 132.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk.  Uten linjetur er prisen kr. 125.000,-. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

 • Linn Solheim Johnsen

  Lærer
 • Berit Garte

  Berit er, med sitt lune og behagelige vesen, ei dame det er lett å bli glad i. Hun har en egen omsorg for …

  Lærer
 • Peder P. Evjen

  Peder er lærer og underviser i praktisk arbeid og flere forskjellige valgfag. Han er medansvarlig for skolens “Jobbfrukt”. Peder er brennende interessert i …

  Lærer
Design & håndverk - Peder Morset Folkehøgskole