Design & håndverk

Det er noe spesielt med det å lage noe med sine egne hender. La kreativiteten få boble fritt og leke seg med former, farger og ideer. På linja vår Design & håndverk er det plenty av muligheter til nettopp dette. Her har vi fokus på det å være i en skapende prosess, for det er jo underveis alt det spennende skjer – både av planlagte og tilfeldige ting.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

Kanskje liker du å tegne? Eller er du mer glad i symaskinen? Eller å lage noe i leire eller tre? Er du nysgjerrig på strikking, eller redesign? Hos oss er det muligheter for å få prøve ut veldig mye forskjellig.

 

Vi har fokus på bærekraftig skaperglede, så ombruk og materialbevissthet er viktig for oss.

 

Det fine med å gå på folkehøgskole, er at våre formingsrom er åpne også på ettermiddag, kveld og helg. Dette gir deg muligheten til å arbeide videre, i ditt eget tempo, utenom den ordinære undervisningen på linja eller valgfagene. Vi har ei veldig koselig elevstue i formingsavdelinga hvor det stadig sitter noen og holder på med et prosjekt eller tre.

Hvem passer linja for?

Dette er linja for deg som liker å bruke kreativiteten din og skape noe med hendene. Er du i tillegg nysgjerrig, motivert for å lære og liker å utfordre deg selv, kommer du til å trives her. Du trenger ikke ha noen forkunnskaper for å gå på Design & håndverk, men du må ha lyst til å lære og være glad i å bruke hendene til å skape noe nytt.

 

Vi gir deg tid, rom og mulighet til å skaffe deg nye erfaringer og lære i et motiverende og inkluderende skolemiljø. Vi ønsker at ditt skoleår hos oss skal gi deg trygghet og mestring for at du skal utvikle dine kreative evner og skaperglede.

 

Studietur for linja:

På linjeturene besøker vi blant annet håndverkere og utstillinger og går på skattejakt i gjenbruksbutikker, secondhand- og vintagebutikker. Dette året reiser vi på tur til København – en perfekt by for oss som liker design og håndverk. Vi drar også på flere turer i Trøndelag.

 

Priser:

For skoleåret 2020 – 2021 er fullstendig pris for linja kr. 128.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk.  Uten linjetur er prisen kr. 121.000,-. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

  • Sigrun Sletner

    Sigrun er ei kreativ og sprudlende dame som er opptatt av at elevene skal oppleve mestring og lære gjennom å skape. Hun er …

    Lærer
  • Jeanette B. Guldseth

    Jeanette er ei blid og trivelig dame som er nyansatt hos oss i år. Hun gleder seg alltid til å bli kjent med …

    Miljøterapeut
Design & håndverk - Peder Morset Folkehøgskole