Design & håndverk

Det er noe spesielt med det å lage noe med sine egne hender. Bruke sine skaperevner og leke seg med former, farger og ideer. På linja vår Design & håndverk er det mange muligheter til nettopp dette. Her har vi fokus på det å være i en skapende prosess, for det er jo underveis alt det spennende skjer – både av planlagte og tilfeldige ting.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

  • Design og redesign
  • Tekstilarbeid
  • Grafikk
  • Veving
  • Keramikk
  • Strikking og ullarbeid
  • Arbeid i naturmaterialer

Kanskje liker du å tegne? Eller er du mer glad i symaskinen? Eller å lage noe i leire eller tre? Er du nysgjerrig på strikking, eller redesign? Hos oss er det muligheter for å få prøve ut veldig mye forskjellig.

 

Vi har stort fokus på bærekraftig skaperglede, så ombruk og materialbevissthet er viktig for oss. På linjeturene besøker vi derfor blant annet designere, håndverkere og utstillinger, og går på markeder og  i gjenbruks-, second hand- og vintagebutikker.

 

Det fine med å gå på folkehøgskole, er at våre formingsrom er åpne også på ettermiddag, kveld og helg. Dette gir deg muligheten til å arbeide videre, i ditt eget tempo, utenom den ordinære undervisningen på linja eller valgfagene. Vi har ei veldig koselig elevstue i formingsavdelinga hvor det stadig sitter noen og holder på med et prosjekt eller fem.

Hvem passer linja for?

Dette er linja for deg som liker å bruke kreativiteten din og skape noe med hendene. Er du i tillegg nysgjerrig, motivert for å lære og liker å utfordre deg selv, kommer du til å trives her.

 

Våre forventninger til deg

Du trenger ikke ha noen forkunnskaper for å gå på Design & håndverk, men du må ha lyst til å lære og være glad i å bruke hendene til å skape noe nytt. Vi ønsker deg velkommen til å være en positiv bidragsyter til det inkluderende miljøet vi har på linja og ved skolen.

 

Hvor drar vi på studietur?

På linjeturene besøker vi blant annet designere, håndverkere og utstillinger, og går på markeder, i gjenbruksbutikker, secondhand- og vintagebutikker. Dette året reiser vi på tur til London – en perfekt by for oss som liker design og håndverk. Vi drar også på flere turer i Trøndelag. Om koronasituasjonen gjør utenlandsreiser vanskelig, finner vi gode alternative turer i både Trøndelag og ellers i Norge.

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2022 – 2023 er pris for linja kr. 130.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 123.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

    Design & håndverk - Peder Morset Folkehøgskole