Design og håndverk

Det er noe spesielt med det å lage noe med sine egne hender. La kreativiteten få boble fritt og leke seg med former, farger og ideer. På linja vår Design og håndverk er det plenty av muligheter til nettopp dette. Her har vi fokus på det å være i en skapende prosess, for det er jo underveis alt det spennende skjer – både av planlagte og tilfeldige ting.

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

Kanskje liker du å tegne? Eller er du mer glad i symaskinen? Eller å lage noe i leire eller tre? Er du nysgjerrig på strikking, eller redesign? Hos oss er det muligheter for å få prøve ut veldig mye forskjellig.

 

Vi har fokus på bærekraftig skaperglede, så ombruk og materialbevissthet er viktig for oss.

 

Det fine med å gå på folkehøgskole, er at våre formingsrom er åpne også på ettermiddag, kveld og helg. Dette gir deg muligheten til å arbeide videre, i ditt eget tempo, utenom den ordinære undervisningen på linja eller valgfagene. Vi har ei veldig koselig elevstue i formingsavdelinga hvor det stadig sitter noen og holder på med et prosjekt eller tre.

Hvem passer linja for?

Dette er linja for deg som liker å bruke kreativiteten din og skape noe med hendene. Er du i tillegg nysgjerrig, motivert for å lære og liker å utfordre deg selv, kommer du til å trives her. Du trenger ikke ha noen forkunnskaper for å gå på Design & håndverk, men du må ha lyst til å lære og være glad i å bruke hendene til å skape noe nytt.

 

Vi gir deg tid, rom og mulighet til å skaffe deg nye erfaringer og lære i et motiverende og inkluderende skolemiljø. Vi ønsker at ditt skoleår hos oss skal gi deg trygghet og mestring for at du skal utvikle dine kreative evner og skaperglede.

 

Studietur for linja:

På linjeturene besøker vi blant annet håndverkere og utstillinger og går på skattejakt i gjenbruksbutikker, secondhand- og vintagebutikker. Dette året reiser vi på tur til København – en perfekt by for oss som liker design og håndverk. Vi drar også på flere turer i Trøndelag.

 

Priser:

For skoleåret 2020 – 2021 er fullstendig pris for linja kr. 128.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk.  Uten linjetur er prisen kr. 121.000,-. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

  • Sigrun Sletner

    Sigrun er ei kreativ og sprudlende dame som er opptatt av at elevene skal oppleve mestring og lære gjennom å skape. Hun er …

    Lærer
  • Linn Solheim Johnsen

    Linn er opptatt av at elevene skal få utfolde seg i de materialer og teknikker som vekker interesse hos den enkelte. Hun har …

    Lærer
Design og håndverk - Peder Morset Folkehøgskole