Strikking

Elever på Strikkelinja på Peder Morset Folkehøgskole som strikker.

Bli med og form Norges første strikkelinje på folkehøgskole – Strikking

Vil du lage dine egne strikkedesign? Er du interessert i å lære mer om ulike strikketeknikker og  mønsterkomposisjoner? Ønsker du å strikke tradisjonsstrikk eller motestrikk? Kanskje begge deler? På linja Strikking vil du være aktiv i hele designprosessen fra idé til ferdig produkt.

Du får muligheten til å være med på hele garn-prosessen. Fra sauen blir klipt, til karding og spinning av ulla, til farging av garnet og toving.

Du får også fordype deg i ulike strikkegrener. Fra mønsterstrikk og selbuvotter til strikkeplagg hvor selve teknikken er mønsteret. Vi reiser på skattejakt i garnbutikker og loppemarked etter garn og klær som vi kan designe og gi nytt liv til. Vårt mål på strikkelinja er at du skal oppleve gleden ved å skape noe nytt og mestre nye utfordringer, slik at du videreutvikler dine kreative evner.

Hvem kan søke?

Strikkelinja er for alle som liker å bruke kreativiteten sin og å skape noe med hendene, enten du er nybegynner eller viderekommen med pinnene.

Emner

 • Grunnleggende strikketeknikker
 • Tradisjonsstrikk
 • Motestrikk
 • Selbustrikking
 • Karding og spinning
 • Toving
 • Farging av garn
 • Lage ditt eget tilbehør

Aktiviteter på linja Strikking

På strikkelinja setter vi oss gjerne i hver vår godstol med strikketøyet i hendene en hel dag. Andre dager utfordrer vi oss selv på nye strikketeknikker og maskeberegninger, slik at plagget sitter perfekt når det endelig kommer av pinnene. Om vi går tom for garn, reiser vi på leting etter nye garnkvaliteter i både nærmiljøet og byen. Skulle vi gå lei av strikking for en periode, tyr vi gjerne til klesdesign av glemte filler vi finner på loppemarkedet. Du får også prøvd ut karding og spinning. Saueklipperen er lærer på skolen, det kan derfor være muligheter for at du får teste ut sauesaksa selv.

Etter en hel dag på strikkelinja kan du spille bordtennis og biljard i skolekjelleren, bruke gymsalen eller teste ut folkehøgskolens klatrevegg og buldrerom. Innimellom er det også mulighet til å benytte skolens basseng og badstue.

Linjeturer

Strikkelinja reiser sammen med linja Design og håndverk til flere plasser i Midt-Norge, blant annet Røros og Trondheim. Vi reiser på kunstutstillinger og museer, i tillegg til en storbytur i Europa. I 2019/2020 går linjeturen til London.

Kriterier for opptak til strikkelinja

Om du er fersk eller dreven med strikkepinnene fra før er du velkommen på linja. Vi krever ingen forkunnskaper, men håper du er nysgjerrig, motivert for å lære og klar for å utfordre deg selv.

 

Pris for linja Strikking

For skoleåret 2019-2020 er fullstendig pris for linja kr. 122 400,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr 115 400,-. Se mer om priser her.

Ansatte på Strikking

 • Sigrun Sletner

  Sigrun er ei kreativ og sprudlende dame, som er glad i å skape innenfor ulike materialer og teknikker. Hun har hovedfag i forming …

  Lærer
 • Tove Børø

  Assisterende rektor
 • Gunn Inger Landsverk

  Miljøterapeut
Strikking - Peder Morset Folkehøgskole