Vi ønsker i løpet av et skoleår å kunne la unge mennesker få stifte bekjentskap med og videreutvikle sine interesser for hund, jakt og fiske.

 

SØK OM PLASS HER

Hund, jakt og fiske

Hva gjør vi?

Hund, jakt og fiske passer for deg som ønsker å lære mer om trening og føring av brukshunder, få en god innsikt i norske og lokale jakt- og fangsttradisjoner, og prøve ut ulike former for fiske etter lokale arter. I løpet av året tilbyr vi forberedelser til  jegerprøven for elever som ikke har denne fra før.

Vi ønsker å bidra til at kommende generasjoner kan videreføre den kulturelle arven med utøvelse av jakt, fangst og fiske. Gjennom varierte opplevelser i løpet av året vil elevene også lære seg å se sammenhengen mellom miljøvern og naturforvaltning, og det å kunne høste av naturens overflod uten å ødelegge livsgrunnlag og artsmangfold.

Områder vi vil ta for oss:

– Stell av hund

– Grunnleggende hundedressur

– Føring av hund på jakt

– Ettersøk med hund

– Aversjonsdressur

– Småviltjakt

– Storviltjakt

– Fellefangst

– Våpenbruk og sikkerhet

– Skytetrening

– Jaktetikk

– Viltforvaltning

– Slakting

– Skinnbehandling

– Krav til jegerprøven

– Kart, kompass, GPS

– Stangfiske

– Isfiske

– Garnfiske

– Fluefiskekurs

– Dorging

– Ruser / teiner

– Kultivering

– Fiskeforvaltning

– Tilbereding av fisk

Hvem passer linja for?

Vi søker etter deg som er levende opptatt av trening av hund, og / eller synes det å kunne lære mer om jakt og fiske høres spennende ut. Hos oss vil det være mulig å ha med egen hund.

 

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er interessert i hund, jakt eller fiske. Gjerne alle tre områdene. Vi forventer også at du er nysgjerring på å lære nye ting og setter pris på å være ute året igjennom i all slags vær.

 

Hvor drar vi på tur?

Vi befinner oss midt i et område med gode muligheter for jakt og fiske. Vi bruker våre nærområder som utgangspunkt for kortere og lengre turer gjennom skoleåret.

 

Hva koster skoleåret?

For skoleåret 2023–2024 er pris for linja kr. 128.000,-.  I tillegg betaler hver elev ved skolestart inn kr. 3.000,- til en konto som personlige utgifter kan trekkes fra. Kontoen benyttes til transportkostnader til og fra skolen på reisedager, medisiner, forsikring, årbok, skolebilde og skoleklær. Det blir ført regnskap, kontoen gjøres opp etter skoleåret, og eventuelt restbeløp blir tilbakebetalt til eleven. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

    Hund, jakt og fiske - Peder Morset Folkehøgskole