Drone og kamera

Drømmer du om å fly? Liker du å filme og ta bilder? Kanskje er du nysgjerrig på det som skjer rundt deg, liker å snakke med folk og er glad i å formidle gode historier, både med bilder, film og tekster? Trives du både på tur ute i naturen og foran en skjerm?

Da tror vi at linja “Drone og kamera” kan gi deg et spennende folkehøgskoleår!

 

SØK OM PLASS HER

Hva gjør vi?

Hos oss vil du lære å fly drone og få innsikt i regelverket for bruk av drone. Vi tilrettelegger også for at du kan skaffe deg dronepilotlisens i klasse RO1. Denne trenger du hvis du vil arbeide som profesjonell dronefotograf.

 

Vi er mye ute på tur for å ta bilder og film av hva de andre linjene holder på med, både fra lufta og nede på bakken. Vi tar også med oss drone og actionkamera og drar på egne turer. Linja har blant annet vanntette droner som kan fly i regn, snø og minusgrader. Vi dokumenterer i tillegg annen aktivitet gjennom hverdag og fest på folkehøgskolen.

 

Materialet vi får på denne måten, både bilder og film, redigerer vi med Adobe Photoshop og Adobe Premiere. De ferdige produktene publiseres så via Facebook, Instagram og Youtube.

Hvem passer linja for?

Det er fint om du er nysgjerrig på det som skjer rundt deg, liker folk og er glad i å formidle gode historier, både med bilder/film og med språklig kommunikasjon. Du trenger ingen spesielle forkunnskaper.

 

Studietur for linja:

Vi er en del ute på tur for å dokumentere hva de andre linjene holder på med, både fra lufta og nede på bakken. Vi drar også på linjetur til Tromsø og besøker Europas eneste ingeniørstudium i droneteknologi ved Universitetet der.

 

Priser:

For skoleåret 2020 – 2021 er fullstendig pris for linja kr. 130.000,-. Linjeturen er ikke obligatorisk. Uten linjetur er prisen kr. 123.000,-. Se mer om priser her.

Ansatte på linja

  • Jon Sende Osen

    Jon sitter gjerne foran skjermen og redigerer bilder og video, men trives også ute på tur, gjerne på vinteren og gjerne med ski på …

    Lærer
  • Jon-Arild Finsvik

    Jon-Arild trives veldig godt på tur, gammel friluftslivslærer som han er. Han er linjas tekniker som liker teknologiske utfordringer og å rigge opp …

    Lærer
Drone og kamera - Peder Morset Folkehøgskole