Cxense Display

MatLyst

Hovedfokus

MatLyst er en allsidig matlinje hvor smak, kreativitet, matglede og fellesskap står i fokus. Hos oss får du mulighet til å utvikle din kunnskap og dine ferdigheter, enten du tenker på et yrke innen matfaget, eller vil lære å lage god mat til deg selv og andre.

Hvem kan søke?

MatLyst er linja for deg som har lyst til å lære om mat, og som er åpen for nye smaker og opplevelser.

Emner

 • Sjølberging/Matauk
 • Kortreist mat/Lokal mat
 • Hverdagsmat/Festmat
 • Det nye nordiske kjøkken
 • Verdenskjøkken
 • Det italienske kjøkken
 • Matblogging og matfotografering

Aktiviteter

Vi høster, plukker og sanker fra åker og natur. Maten tilberedes ute på bål og på skolekjøkkenet. Vi besøker lokale matprodusenter, og legger ut på en matsafari fra fjell til kyst i Trøndelag.

Livet har flest hverdager, og hos oss vil du lære hvordan du kan lage god hverdagsmat til deg selv og andre. Vi vil ha fokus på smarte valg, både for helsa og lommeboka. I forkant av høytider som jul og påske vil vi lage tradisjonell festmat.

Vi gjør oss kjent med prinsippene i det nye nordiske kjøkken, og reiser på linjetur til København.

Vi prøver oss på smaker og teknikker fra nære og fjerne lands matkulturer. Vi skal prøve oss på internasjonal streetfood, som er tøff, enkel og smaksrik mat du kan ta i hånden og nyte på gata. Kanskje kan vi lage en streetfoodbuffet til glede for hele skolen?

Vi blir bedre kjent med det italienske kjøkken som kjennetegnes av enkel, smakfull mat som baserer seg på gode råvarer. Du skal få lære om de ulike regionene og deres spesialiteter med tanke på vårens store høydepunkt:  En 7 dagers matreise til Italia.

Vi lager matblogg, basert på det vi gjør på linja.

Linjeturer

Smaken av Trøndelag: Trøndelag er kanskje landets beste region for lokale matopplevelser. Regionen vår er rik på ressurser både fra sjø, land og utmark. På vår reise skal vi besøke lokale matprodusenter, og utforske hva matregionen har å by på.

København: I slutten av november reiser vi på linjetur til København. Der vil vi besøke Suhrs Højskole, som er Danmarks eneste matfolkehøgskole. Skolen ligger midt i København og har fokus på mat, gastronomi, sunnhet og bærekraft. Vi vil også besøke matmarkedet Torvhallerne, hele Københavns spisskammer.

Italia: Fra februar og ut skoleåret vil vårt fokus være rettet mot det italienske kjøkken. I april setter vi kurs mot kystregionen Liguria, som ligger nordvest i Italia. I løpet av våre 7 dager der, skal vi fråtse i herlige lokale råvarer, og lage italiensk mat i idylliske omgivelser.

Kriterier for opptak til MatLyst

Du trenger ingen spesiell forkunnskap eller erfaring for å gå på linja. Du bør ha interesse for matlaging og være villig til å utforske nye områder innenfor faget. Fellesskap og samarbeid er viktig, så du bør like å jobbe sammen med andre.

Pris: For skoleåret 2019 – 2020 er fullstendig pris for linja kr. 124.400,-.  Linjeturen er ikke obligatorisk, uten linjetur er prisen kr. 117.400,-.   Se mer om priser her.

Ansatte på MatLyst

 • Lillian Hammer

  Kokk
 • Anne Margrethe Eidem

  Anne er utdannet barnevernspedagog. Hun er en hyggelig dame med godt humør, og gir elevene på linja god veiledning i hverdagslivets gjøremål og …

  Miljøterapeut
 • Sissel Kosberg

    Vernepleier med videreutdanning i psykisk helsearbeid. På linja liker hun seg godt på tur, gjerne kombinert med matlaging på bål. Sissel er …

  Miljøterapeut
 • Toril Fuglem

    Spesialpedagog med kompetanse innen tegnspråk. Hun er en svært allsidig lærer som trives spesielt godt i det våte element. Hun tar deg …

  Lærer
MatLyst - Peder Morset